Kuracie prsia plnené špenátom a kozím syrom
Autor receptu: chutimi
Chutné, ľahké a zdravé jedlo, na ktorom sa hádam nedá ani nič pokaziť :)
1 porcia |
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia rozrežte po dĺžke aby ste zväčšili plochu. Osoľte a okoreňte z oboch strán.
- Jednu stranu obložte špenátovými listmi a vložte syr. Uzavrite tak, aby vám syr počas prípravy nevytiekol. V podstate ho zabaľte do špenátových listov a následne uzavrite aj mäso. Stiahnite ho niťou.
- Na panvici si urobte výstelku zo špenátových listov a vložte mäso. Zakryte panvicu pokrievkou a na miernom plameni nechajte najprv podusit, aby bolo mäso aj zvnútra na konci určite hotové, špenát sa podusil a aby sa syr rozpustil. Následne vyhoďte výstelku z listov a mäso opečte na silnejšom plameni zo všetkých strán aby získalo peknú farbu.
- Mäso nechajte odpočinúť aby sa šťavy vstrebali a hlavne aby sa vám syr hneď po rozrezaní neroztiekol. Pripravte si šalát z ľadového šalátu, čerstvého špenátu, paradajok, reďkoviek, prípadne z toho, čo máte poruke. Zastreknite kvalitným olivovým olejom a balsamicom a podávajte.
- Dobrú chuť!