Kuracie prsia
Kuracie prsia na hubách s karfiolom (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
Zasa jeden experiment...
10 minút príprava |
30 - 40 minút tepelná úprava |
Postup- Kuracie prsia pokrájame na menšie kúsky, dáme na panvicu s olejom, posypeme drvenou rascou, červenou paprikou, pridáme trochu cesnakovej pasty a orestujeme.
- Namočené huby vyberieme z vody - vodu nevylievať - trochu vyžmýkame, pokrájame na menšie kúsky. Z karfiolu obrežeme tie malé ružičky a spolu s hubami pridáme k orestovanej kuracine. Podlejeme vodou, v ktorej sa huby namáčali a pod pokrievkou dusíme kým karfiol nezmäkne. Podľa potreby vodu dolejeme.
- Keď je karfiol mäkký, rozmiešame v troche vody hladkú muku a prilejeme to do panvice. Miešame a necháme to prevrieť a môžeme servírovať.
DOBRÚ CHUŤ
- Suroviny som dával od oka, ale ak niekto chce presný popis : polovička kuracích pŕs , 3 ružice karfiolu, 1,5 hrste húb, 0,5 lyžičky cesnakovej pasty, dve lyžičky múky a korenie podľa chuti.
|