Kuracie prsia

Kuracie prsia na hubách s karfiolom (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

Zasa jeden experiment...

10 minút
príprava
30 - 40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia pokrájame na menšie kúsky, dáme na panvicu s olejom, posypeme drvenou rascou, červenou paprikou, pridáme trochu cesnakovej pasty a orestujeme.
  2. Namočené huby vyberieme z vody - vodu nevylievať - trochu vyžmýkame, pokrájame na menšie kúsky. Z karfiolu obrežeme tie malé ružičky a spolu s hubami pridáme k orestovanej kuracine. Podlejeme vodou, v ktorej sa huby namáčali a pod pokrievkou dusíme kým karfiol nezmäkne. Podľa potreby vodu dolejeme.
  3. Keď je karfiol mäkký, rozmiešame v troche vody hladkú muku a prilejeme to do panvice. Miešame a necháme to prevrieť a môžeme servírovať. DOBRÚ CHUŤ
  4. Suroviny som dával od oka, ale ak niekto chce presný popis : polovička kuracích pŕs , 3 ružice karfiolu, 1,5 hrste húb, 0,5 lyžičky cesnakovej pasty, dve lyžičky múky a korenie podľa chuti.