Kuracie prsia

Kuracie prsia - Kokšo (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Tak ich pomenoval vnuk. Je to veľmi rýchle uvarené jedlo.

4-5
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravím si suroviny. Odporúčam všetko pripraviť, lebo to ide rýchlo a potom nie je čas na to. Mäso krájam na hrubšie rezance. Zeleninu mám hotovú. Pór krájam na menšie kúsky a šunku na štvorčeky asi 1,5 cm. Smotanu rozšľahám so strúhankou. Tá to dobré zahustí a fajnovo ochutí.
  2. Na pripravené mäso dám čerstvo mleté korenie, práškový cesnak a soľ. Premiešam a nechám postať 10 minút.
  3. Na wok alebo hlbšiu panvicu nalejem olej. Po zohriatí oleja pridám pór, ten opečiem tak dve minúty a dám k nemu mäso.
  4. Keď sa mäso zatiahne do biela, pridám šunku a ďalej pražím na plno zapnutý sporák.
  5. Po chvíľke pridám zeleninu. Opekám stále na plno bez zakrytia, aby sa mi voda odparovala.
  6. Keď je voda preč, nalejem smotanu zmiešanú so strúhankou. Povarím asi päť minút a je hotovo. Robím toto mäso na silný výkon sporáku. Ak sa vám vidí, že je to riedke, nepridávajte viac strúhanky. Keď to chvíľu postojí to ešte zhustne.
  7. Prílohu si zvolte sami, ja som mal teraz ryžu. No ide k tomu aj cestovina i zemiaky. Želám aj vám dobrú chuť. Je to rýchli obed a ľahko stráviteľný. U deti je to obľúbene jedlo.