Kuracie prsia
Kuracie prsia - Kokšo (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
Tak ich pomenoval vnuk. Je to veľmi rýchle uvarené jedlo.
4-5 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravím si suroviny. Odporúčam všetko pripraviť, lebo to ide rýchlo a potom nie je čas na to. Mäso krájam na hrubšie rezance. Zeleninu mám hotovú. Pór krájam na menšie kúsky a šunku na štvorčeky asi 1,5 cm. Smotanu rozšľahám so strúhankou. Tá to dobré zahustí a fajnovo ochutí.
- Na pripravené mäso dám čerstvo mleté korenie, práškový cesnak a soľ. Premiešam a nechám postať 10 minút.
- Na wok alebo hlbšiu panvicu nalejem olej. Po zohriatí oleja pridám pór, ten opečiem tak dve minúty a dám k nemu mäso.
- Keď sa mäso zatiahne do biela, pridám šunku a ďalej pražím na plno zapnutý sporák.
- Po chvíľke pridám zeleninu. Opekám stále na plno bez zakrytia, aby sa mi voda odparovala.
- Keď je voda preč, nalejem smotanu zmiešanú so strúhankou. Povarím asi päť minút a je hotovo. Robím toto mäso na silný výkon sporáku. Ak sa vám vidí, že je to riedke, nepridávajte viac strúhanky. Keď to chvíľu postojí to ešte zhustne.
- Prílohu si zvolte sami, ja som mal teraz ryžu. No ide k tomu aj cestovina i zemiaky. Želám aj vám dobrú chuť. Je to rýchli obed a ľahko stráviteľný. U deti je to obľúbene jedlo.