Kuracie bylinkové medailónky v slaninovom kabáte (fotorecept)
Autor receptu: megdesign
Inšpirácia od @eviana ;)
Ďakujem manželke za manuálnu pomoc ;)
Postup
- Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie medailónky. Nožom spravíme do medailónikov kapsu a vložíme kúsok masla. Cca 1/2 čl.
- Priečne cez kapsu/otvor "previažeme" plátkom slaniny.
- Naukladáme do jenského skla. Odrezky mäsa a slaniny môžeme poukladať do stredu. Na vrch dáme pár vetvičiek čerstvého rozmarínu. Pečieme v rúre cca 40 min prykrité pri 180°C. Odokryjeme a necháme zapiecť cca 15 min.
- Omáčka:
Do malého hrnca vylejeme smotanu a mlieko. Jemne posolíme, vytlačíme Bambino a pridáme trojuholníky taveného syra. Štipku muškátoveho orecha, korenie štyroch farieb. Necháme rozpustiť syr. Pridáme 2 čl bylinkového masla.
- Zredukujeme na najmenšom plameni.
- Podávalo sa s fritovanými, na hrubé kolieska nakrájanými zemiakmi.