Kuracie bylinkové medailónky v slaninovom kabáte (fotorecept)

Autor receptu: megdesign

Inšpirácia od @eviana ;) Ďakujem manželke za manuálnu pomoc ;)

60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie medailónky. Nožom spravíme do medailónikov kapsu a vložíme kúsok masla. Cca 1/2 čl.
  2. Priečne cez kapsu/otvor "previažeme" plátkom slaniny.
  3. Naukladáme do jenského skla. Odrezky mäsa a slaniny môžeme poukladať do stredu. Na vrch dáme pár vetvičiek čerstvého rozmarínu. Pečieme v rúre cca 40 min prykrité pri 180°C. Odokryjeme a necháme zapiecť cca 15 min.
  4. Omáčka: Do malého hrnca vylejeme smotanu a mlieko. Jemne posolíme, vytlačíme Bambino a pridáme trojuholníky taveného syra. Štipku muškátoveho orecha, korenie štyroch farieb. Necháme rozpustiť syr. Pridáme 2 čl bylinkového masla.
  5. Zredukujeme na najmenšom plameni.
  6. Podávalo sa s fritovanými, na hrubé kolieska nakrájanými zemiakmi.