Kuracia polievka so zelenými rezancami (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Toto je jedna z dvoch mojich najobľúbenejších zimných polievok. Prvá je cesnačka a táto kuracia je na druhom mieste. Výhodou oboch je, že sú behom 15-20 minút hotové. A po výdatnej zimnej prechádzke so psom báječne zahrejú bruško.

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dáme variť cestoviny. Kuracie mäso si nakrájame na veľké kúsky, ako by povedal nemenovaný kolega 3,2cmx3,2cmx3,2cm kocky s toleranciou +- 0,001 mm. Zalejeme sójovou omáčkou, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a nasekanú chilli papričku alebo feferónku a necháme postáť. Hríby- buď otvoríme konzervu šampiňónov, alebo zalejeme sušené dubáky horúcou vodou ako ja, alebo si dáme rozmraziť mrazené hríby, alebo spravíme niečo celkom inšie len neviem čo.
  2. Na oleji prudko osmažíme mäso...
  3. pridáme mrazenú zeleninu (alebo čerstvú nakrájanú na tenké slíže), hríby a krátko osmahneme len toľko čo 2x zamiešame smerom do prava...
  4. zalejeme horúcou vodou, pridáme kocku bujónu, necháme prevrieť, ochutnáme v prípade potreby dochutíme našimi obľúbenými dochucovadlami a.....
  5. .... a naložíme si do misky, pridáme zelené špenátové domáce rezance a opatrne konzumujeme aby sme si jazyk a gamby nepopálili :-)