Restovaná pečeň
Kuracia pečeň restovaná na slanine a šalotke s paprikou (fotorecept)
Autor receptu: sracz
Pečeň vo všetkých variantoch je vďačnou surovinou aj v našej kuchyni.* Pripravujem ju ako raňajkovú minútku, ale aj obed, či
predjedlo na bársako. Často ju servírujem pre návštevy (aj neočakávané, či nárazové) na dobre ocesnakovaných hriankach s
nátierkou z masla, krémového syra, horčice a čerstvo strúhaného chrenu, vo finále posypané strúhaným parmigiano
reggiano. Žiaľ, kvôli Corone19 sa k nášmu oštiepku neviem dostať! Jeho nedostupnosť však nahradzujem chutnými
kombináciami s inými surovinami.
2-4 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Večer som dočistil, odblanil a pod studenou vodou umyl „kontajnerík“ kurčacích pečení, vložil ich späť do plastovej nádoby, zmiešal s kopcovitou PL žiarlivo stráženej i dávkovanej plnotučnej liptovskej horčice a vložil na noc do chladničky.
- Pokrájanú údenú slaninu som vyškvaril a na nej orestoval šalotku a pór, pridal hrubostennú veľkú zelenú papriku (ale na farbe ani tak nezáleží, iba červená je o poznanie sladšia), premiešal a podusil do polomäkka.
- Potom som do rajnice pridal v horčici marinovanú kurčaciu pečeň z chladničky (rcp mám odskúšaný aj so zajačou, srnčou, jeleňou, morčacou, teľacou i bravčovou), poprášil ju mletou sladkou paprikou a čerstvo mletým čiernym korením,
- rovné štyri minúty podusil, kuchynskými kliešťami pozorne poobracal a opäť rovné štyri minúty dodusil.
- Na záver som celý komplet zjemnil „orechom“ masla, až teraz podľa chuti osolil.
- Za horúca som servíroval s ocesnakovanými hriankami z domáceho chlebíka.