Kurací šalát pre moju lásku (fotorecept)

Autor receptu: sracz

Rád vymýšľam a varím pre toho, kto si zaslúži moju pozornosť a námahu, tak ako aj Vy, o tom som presvedčený! Hej! ... a ešte, keď som v kuchyni sám a subjekt mojej duševnej pozornosti „hajušká so sladkými sníčkami“ iba pár metrov odo mňa. Stratím prehľad o čase i priestore a „tvorím“, popustiac uzdu navoľno, unášaný iba citmi a hrejivou triaškou, ako výsledok môjho „tokania“ príjme a odmení krásna pani môjho srdca a zároveň veliaci generál! Budem inšpirovať aj niekoho z Vás? Neváhajte a skúste!

6÷8
porcií
30´ minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. do pracovnej misy (jenského skla, weidlingu, ...) postupne ukladáme na 15÷20 mm □□□□ pokrájaného mäsa z ½ pečeného alebo grilovaného kurčaťa, bez kostí a kože; drobné kúsky kápie, alebo inej sladkej hrubostennej červenej (alebo rôznych farieb) papriky.
  2. na 2÷3 mm pokrájané kolieska póru, „C_éčka“ rapíkov zeleru, tatarákové □□□ červenej cibule (1,5÷2 PL), 2 PL petržlenovej a 1 PL zelerovej vňate, ~ 1 PL lístočkov oregana (tymiánu).
  3. doplníme 2 vajíčka uvarené na tvrdo a pokrájané na 5 mm hranolčeky a 1 sladké červené jablko s kožou, ale bez jadrovníka, pokrájané na 2÷3 mm ▲▼
  4. v osobitnej nádobe pripravíme zálievku z 5÷7 PL čerstvej majonézy; 3÷5 PL tatárskej omáčky; 1 PL čerstvej šťavy z citróna (limetky); vmiešame pražené lúpané mandle nahrubo pokrájané (50÷70 g), soľ a MČK podľa chuti.
  5. Servírovanie: tak to príde na to, aká predstava Vás viedla k realizácii tohoto receptu. Ja som pripravoval slávnostné „narodeninovské“ raňajky pre svoju prvú, jedinú a najväčšiu lásku, tak som ich jej pripravil v pohároch na martiny, na vrchol umiestnil 1 PL "tvrdej" kyslej smotany a jej "výsostné znaky" vyrezané z kápie, s olúpanými kúskami avokáda a manga a s hriankami z bieleho chlebíka bez kúrky, v tvare ♥ ♥ !!! P.S.: vo všedné dni na malých plytkých tanierikoch s bielym chlebíkom alebo pečivom.
  6. ....... a ako to vyzerá, než sa pustíme do prípravy? Nuž, takto! Príjemnú prácu, ešte príjemnejšiu "odmenu" a dobrú chuť!