Kúra s čajom z Imela bieleho,na vysoký -ale aj nízky krvný tlak

Autor receptu: eldina

Imelo reguluje krvný tlak,vracia ho do "normálu",preto je vhodný pri problémoch s vysokým,ale aj nízkym tlakom....*/pred prípadným vyskúšaním tohto receptu -sa poraďte so svojím internistom/..**dodatočne doplňujem pre tých,čo nevedeli-Imelo biele je jedovaté -ked sa varí,preto pozorne čítajte "recept" a poradte sa predtým so svojím lekárom

Postup

  1. recept je z knihy Treben Marija-Zdravlje iz božje apoteke/Zdravie z božej lekárne/--link: http://www.4shared.com/document/5fOpUjFA/Treben_Marija_-_Zdravlje_iz_Bo.html
  2. Základná dávka je 1 ČL imela/sušená,čajová zmes/ na 2,5 dcl vody--------večer imelo opláchneme v sitku pod studenou ,tečúcou vodou.dať do šálky,zaliať vodou/STUDENOU!!/a nechať do rána lúhovať.ráno zohriať/ale nesmie v žiadnom prípade vrieť!pred vrením stiahnuť z ohňa/,scediť a vypiť......a teraz postup na kúru::::::::::::::::.
  3. KÚRA:::I.,II. a III. týždeň treba robiť 3 základné dávky:3 ČL imela s 7,5 dcl studenej vody.Ráno sa vypije 1 šálka,zostatok horúceho čaju dať do termosky/kde ostane teplý/.Druhú šálku vypiť na obed a tretiu večer.
  4. IV.a V.TÝŽDEŇ treba "variť" dve dávky:2 ČL čaju z imela s 5 dcl vody,postup rovnaký,piť ráno a večer 1 šálku.
  5. VI.TÝŽDEŇ sa pije len jedna dávka-1 ČL imela s 2,5 dcl vody,netreba už termoska,pije sa len ráno
  6. Doporučuje sa,po absolvovaní tejto kúry, piť celý rok 1x týždenne 1 šálku takto urobeného čaju..
  7. Čaj je vhodný na pitie aj ženám v menopauze. Čaj sa nesmie zohrievať,pije sa vždy len čerstvý.
  8. /Dnes tento "recept" venujem môjmu priateľovi M,ktorý mal dnes veľký problém s hypertenziou,M-držím ti palce/
  9. na žiadosť varecháčov z diskusie doplňujem,že Imelo biele je jedovatá rastlina-pre tých,ktorí by to nevedeli,prepáčte,ale predpokladala som,že je to všeobecne známe,tak ako napr. aj o brečtane..