Kubánske kocky (fotopostup)
Autor receptu: dzejsik
Rok čo rok by dovolenka v Tatrách nebola tým pravým orechovým, keby sa nezastavíme
v Starom Smokovci v kaviarni Tatra. Ja s maminou na Kubánsku tortu, tato na Tvarohovú
s hruškami. Včera som sa tam aspoň v spomienkach vrátila pri pečení tejto torty na plechu.
24 porcií |
30 minút príprava |
30 minút na 160 °C |
Postup
- Žĺtka vymiešame s cukrom do penista, pridáme mlieko, olej, múku zmiešanú s PDP a kakaom. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuha a jemne vmiešame do cesta. Ja som ešte experimentálne do cesta na jemno nastrúhala 1 stredne veľké jablko. Vďaka nemu bolo jemné, vláčne a šťavnaté.
- Pečieme na 160° približne 30 minút. Upečený korpus potrieme kyslastým lekvárom.
- Deň vopred prevaríme šľahačkovú smotanu s kakaom, čokoládou a práškovým cukrom a necháme do druhého dňa v chladničke. Vyšľaháme s dvoma Smetafixmi.
- Na koláč natrieme tretinu šľahačky. Na ňu poukladáme hrubšie kolieska banánov a rozotrieme zvyšok parížskej šľahačky.
- Nakoniec si pripravíme polevu - v 100 ml šľahačkovej smotany roztopíme 100 g čokolády a rovnomerne polejeme zákusok.
- Stuhnutý už len pokrájať, prípadne ozdobiť, a hlavne vychutnať! :))