Krúpy na májovo
Autor receptu: akoprislo
Alebo, ak chcete, na prvý spôsob
podľa susednej vlajky.
2 - 3 porcie |
5 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Krúpy premyjeme a v osolenej vode varíme. Množstvo vody si netrúfam odhadnúť, ale treba počítať s tým, že krúpy jej dosť napijú.
- V mixéri rozmixujeme medvedí cesnak s olivovým olejom a trochou soli. Olej pridávame kým nevznikne hustá pasta, osolíme . Pri tomto recepte som použila zvyšok spred asi dvoch týždňov, preto ak urobíte viac pesta, určite tým nič nestratíte.
- Keď sú krúpy tesne pred dokončením, nakrájame si paradajky na menšie obdĺžniky a spolu so slnečnicou opražíme na troche oleja.
- Mäkké krúpy odstavíme, zlejeme prebytočnú vodu (počas varenia dolievame podľa potreby), všetko zmiešame a podávame posypané pomrvenou bryndzou (alebo bez ak chceme bezlaktózovú či vegánsku alternatívu).