Krúpy na májovo

Autor receptu: akoprislo

Alebo, ak chcete, na prvý spôsob podľa susednej vlajky.

2 - 3
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Krúpy premyjeme a v osolenej vode varíme. Množstvo vody si netrúfam odhadnúť, ale treba počítať s tým, že krúpy jej dosť napijú.
  2. V mixéri rozmixujeme medvedí cesnak s olivovým olejom a trochou soli. Olej pridávame kým nevznikne hustá pasta, osolíme . Pri tomto recepte som použila zvyšok spred asi dvoch týždňov, preto ak urobíte viac pesta, určite tým nič nestratíte.
  3. Keď sú krúpy tesne pred dokončením, nakrájame si paradajky na menšie obdĺžniky a spolu so slnečnicou opražíme na troche oleja.
  4. Mäkké krúpy odstavíme, zlejeme prebytočnú vodu (počas varenia dolievame podľa potreby), všetko zmiešame a podávame posypané pomrvenou bryndzou (alebo bez ak chceme bezlaktózovú či vegánsku alternatívu).