Krtkov banánový dezert (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Dcéra obľubuje krtkovú tortu od Dr. Oetkera, ale to by bolo pre všetkých málo, tak som hľadala domáci receptík a prispôsobila na veľký plech a toto je výsledok.

25
porcií
90 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. žĺtky vymiešame s cukrom do penista, striedavo pridávame olej a mlieko
  2. múku zmiešame s kakaom a pr-do-pečom a pridáme do žĺtkovej zmesy
  3. bielka vyšľaháme na tuhý sneh a vmiešame do cesta
  4. vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a rozotrieme, dáme piecť
  5. po vychladnutí si 2 cm od okraja nožíkom naznačíme čiary vydlabeme stred asi 3 cm od dna, vydlabané kúsky cesta rozmrvíme medzi prstami ma jemno
  6. na vydlabané cesto poukladáme po dĺžke prekrojené banány
  7. tvaroh vymiešame s cukrom a kyslou smotanou
  8. smotanu na šľahanie vyšľaháme na tuhú šľahačku, čokoládu nastrúhame na hrubom strúhadle
  9. na túto fázu sa pripravíme tak aby vás nikto nevyrušil a nezdržiaval, treba pracovať rýchlo, lebo stužovač tuhne za studena....takže 3,2,1 štart...do väčšej misy vysypeme stužovač, prilejeme 100ml vlažnej vody, vymiešame na hladkú hmotu, prilejeme tvarohovú zmes, premiešame
  10. pridáme šľahačku, premiešame, zmes nám už tuhne,
  11. prisypeme čokoládu
  12. tvarohovo-smotanovú zmes rozotrieme na cesto z banánami
  13. posypeme rozmrveným cestom, dáme stuhnúť na 2 hodiny do chladničky
  14. nakrájame na rezy