Krkovička v kukuričnej strúhanke
Autor receptu: stefanm
Raz dávno som niečo podobne jedol na nejakom salaši (už si nepamätám kde!?!?) a viem,že mi veľmi chutil.Rezeň bol neskutočne chrumkavý a mal trochu inú chuť ako bežný rezeň.A pretože sme v nedeľu robili grilovačku a ostalo mi trochu mäsa tak som si na to spomenul.V obchode (už si nepamätám v ktorom) som náhodou natrafil na "kukuričnú "chrumkavú" strúhanku a bolo rozhodnuté.Doporučujem vyskúšať , bol fakt chrumkavý!!!
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistená,na štvrťky nakrájané zemiaky,mrkvu a hrášok osolíme ...
- ... preložíme na olejom pomastenú rozohriatu panvicu a ...
- ...opekáme..
- Krkovičku (ja som mal napacované kúsky krkovičky z grilovačky) ...
- ... obalíme v trojobale a ...
- ... k strúhanke pridáme kukuričnu strúhanku.
- ...
- Takto obalené rezne namočíme do oleja a ...
- ... vyprážame na suchej panvici do "chrumkava".
- Ešte som pridal par kúskov syra.
- Podával som spolu s opečenými zemiakmi , ...
- ...syrom , tatárskou omáčkou a zeleninou.Zapíjali sme pivom.Na salaši to podávali ako "Zbojnícky rezeň".
- No a toto je pre mňa "zbojník" mojej generácie!!!