Krkovička v kukuričnej strúhanke

Autor receptu: stefanm

Raz dávno som niečo podobne jedol na nejakom salaši (už si nepamätám kde!?!?) a viem,že mi veľmi chutil.Rezeň bol neskutočne chrumkavý a mal trochu inú chuť ako bežný rezeň.A pretože sme v nedeľu robili grilovačku a ostalo mi trochu mäsa tak som si na to spomenul.V obchode (už si nepamätám v ktorom) som náhodou natrafil na "kukuričnú "chrumkavú" strúhanku a bolo rozhodnuté.Doporučujem vyskúšať , bol fakt chrumkavý!!!

15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistená,na štvrťky nakrájané zemiaky,mrkvu a hrášok osolíme ...
  2. ... preložíme na olejom pomastenú rozohriatu panvicu a ...
  3. ...opekáme..
  4. Krkovičku (ja som mal napacované kúsky krkovičky z grilovačky) ...
  5. ... obalíme v trojobale a ...
  6. ... k strúhanke pridáme kukuričnu strúhanku.
  7. ...
  8. Takto obalené rezne namočíme do oleja a ...
  9. ... vyprážame na suchej panvici do "chrumkava".
  10. Ešte som pridal par kúskov syra.
  11. Podával som spolu s opečenými zemiakmi , ...
  12. ...syrom , tatárskou omáčkou a zeleninou.Zapíjali sme pivom.Na salaši to podávali ako "Zbojnícky rezeň".
  13. No a toto je pre mňa "zbojník" mojej generácie!!!