Krémrole plnené plnenou paprikou (fotorecept)
Autor receptu: terakota
Netradičný názov, ale v podstate sa to ani ináč nedá pomenovať. Videl som to v Nápadoch,
ktoré mi posielajú priatelia ako prezentácie a reklamy. Vyskúšal som to a je to tu.
15 minút príprava |
30-45 minút na 160-180 °C |
Postup
- V prvom rade vyberieme vhodné podlhovasté papriky, sladké štiplavé medze sa nekladú v tomto. Pozdĺž ich narežeme a jadierka so srdcom vyrežeme, rebrá po stranách ponecháme, hlavne u štiplavej.
Pripravenú fašírkovú zmes naplníme do papriky. Zloženie neuvádzam, každý podľa svojej chuti a vôli. Môže byť z kuracieho mäsa, bravčového mäsa, syrové a pod.
- Lístkové cesto narežeme cca na 2 - 3 cm prúžky a naplnené papriky zarolujeme do špirály.
Naložíme na pekáč potrieme vymiešaným vajcom. Posypeme rascou a kamennou soľou.
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 - 180 °C Priebežne ešte raz potrieme so zvyškom vajca a pekne do zlatova upečené môžeme podávať. Prílohám a príležitosti sa medze nekladú, každý si urobí po svojom. Ide iba o nápad a kombináciu pekného s dobrým.
D o b r ú
ch u ť ! !
**********************************************************