Kokosový zákusok

Krémové kokosové Margot rezy

Autor receptu: helena10

Hrnčekový recept na výborný dvojfarebný koláč s pudingovo-tvarohovo-kokosovým krémom a čokoládou Margot.

20 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Celé vajíčka vyšľahám s cukrami a štipkou soli do peny. Pridávam postupne maslo, mlieko, múku s práškom do pečiva a zakaždým prešľahám. Polovicu svetlého cesta vylejem na vymastený a kokosom posypaný vyšší plech 20 x 35 cm. Do zostávajúceho cesta pridám kakao, prešľahám a vylejem na svetlé cesto. Cesto som vyrovnala.
  2. Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem cca 20 minút. Skontrolujem špajľou. Upečený koláč nechávam vychladnúť.
  3. Na krém si uvarím najprv hustý vanilkový puding bez cukru. Do ochladeného pudingu pridám tvaroh, cukor, jemne strúhaný kokos a vyšľahám na krém. Hustota krému závisí aj od hustoty tvarohu, preto jemný kokos pridávam postupne.
  4. Pudingovo-kokosový krém rozotriem na povrch vychladnutého cesta a zákusok odkladám na noc do chladničky.
  5. Povrch krému posypem nastrúhanou Margot čokoládou. Množstvo podľa vlastnej chuti.