Krémešové trojuholníky s čerstvou figou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Z lístkového cesta vyvaľkáme dva rovnaké plátky, ktoré dáme na múkou poprášený plech a jemne popicháme vidličkou. Pečieme pri teplote 190o C asi 10 – 12 minút. Upečené necháme vychladnúť.
  2. Mlieko dáme variť s 2/3 cukru a vanilkovým cukrom. Do jednej misy dáme krémový prášok, žĺtky a rozmiešame s troškou mlieka. Keď mlieko zovrie, prilejeme zmes krémového prášku a žĺtok a varíme až do zhustnutia. Ešte do horúceho pudingu zamiešame bielky vyšľahané s 1/3 kryštálového cukru. Túto zmes dáme na jeden upečený plát a rovnomerne rozotrieme a necháme vychladnúť.
  3. Medzitým vyšľaháme šľahačku. Keď je puding vychladnutý, rozotrieme šľahačku a prikryjeme horným plátkom, ktorý sme si potiahli rozpustenou čokoládou. Krájame na trojuholníky. Servírujeme s čerstvou figou a machovkou peruánskou.
  4. NÁŠ TIP: Výborné krémeše si môžete pripraviť aj z medového cesta. Hoci je jeho príprava zložitejšia ako upečenie plátov z hotového lístkového cesta, výsledok stojí za to. Navyše, už aj to môžete kúpiť ako polotovar.