Kremeš

Autor receptu: maca215

Tento krémeš nám vždy robila mama na Vianoce.

Suroviny

Postup

  1. Zo surovín vymiešame cesto, dáme aspoň na hodinu do chladničky. Po vybratí rozdelíme cesto na 3 časti, vyvaľkáme 3 pláty a dáme piecť (bohužial neviem čas ani stupne, od oka, treba pozorovať kým trošku nezhnedne - mama nikdy nepotrebovala hodinky na pečenie a trúbu mala ešte na tuhé palivo)
  2. Z mlieka a zlatého klasu si pripravíme puding na plnku. Po vychladnutí primiešavame do pudingu cukor a maslo. (môžeme dať aj trošku kokosu do plnky)
  3. Keď už máme upečené 3 pláty a urobenú plnku, klasicky natierame a vrstvíme plát-plnka, plát-plnka, plát-plnka a nakoniec posypeme na ozdobenie kokosom (môžeme použiť aj orechy podľa chuti). Krémeš necháme najlepšie cez noc nažiť v chladom mieste (chladnička, balkón).