Krém z cícera, vína a zo zeleniny
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
45 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup- Najprv pripravíme zeleninový vývar. Očistenú koreňovú zeleninu, cibuľu a tymian zalejeme mierne osolenou vodou, pridáme čierne a nové korenie a necháme variť domäkka.
- Uvarenú zeleninu nakrájame na kocky, ktoré neskôr pridáme do polievky. Do vzniknutého precedeného vývaru dáme namočený cícer a uvaríme ho.
- Pomocou ponorného mixéra polievku rozmixujeme na jemnú konzistenciu. Podľa potreby zredukujeme zeleninovým vývarom alebo vodou.
- Ku koncu varu pridáme zredukované biele víno, smotanu a dochutíme. Na záver polievku zjemníme maslom.
- Pri podávaní do polievky vložíme ovčí syr a koreňovú zeleninu nakrájanú na malé kocky. Dekorujeme čerstvými bylinkami.
|