Krém na tiramisu (aj bezlepkové)

Autor receptu: dobizu

Tento krém používam na prípravu tiramisu - či už klasické, vrstvené do pohárov alebo na upečené piškótové cesto - ako zákusok (pozri na obrázku). Je lahodný, pekne drží tvar aj bez stužovačov a želatíny a veľmi si ho chvália moji známi aj kolegyne, tak sa chcem s vami podeliť o receptík.

30 minút
príprava

Postup

  1. Oddelíme si žĺtky a bielky. Žĺtky, 2 PL cukru a vanilkový cukor vyšľaháme do peny.
  2. K žĺtkovej pene postupne na nižších obrátkach zašľaháme tvaroh a nátierkové (pomazánkové) maslo.
  3. Bielky dotuha vyšľaháme a postupne do nich zašľahávame 3-4 PL práškového cukru, aby nám vznikol hustý lesklý sneh. Ten opatrne metličkou alebo vareškou zamiešame do tvarohovej hmoty.
  4. Pripravený krém môžeme vrstviť do pohárov a prekladať piškótami namočenými v káve, môžeme ho vrstviť do tortovej formy s piškótami a vrch posypať kakaom - klasické tiramisu. Môžete sa inšpirovať mojím obrázkom - robila som z krému zákusok, upiekla som si piškótové cesto (na menší plech - 4 vajcia, 4 PL pr. cukru, 4 PL v mojom prípade bezlepkovej múky, trochu prášku do pečiva), krém som rozdelila na polovice, do jednej som pridala čerstvé maliny, natrela na piškótové cesto, na to som poukladala moje bezpelkové piškóty s malinovou príchuťou (pozri moje recepty) namočené v káve a na ne natrela zvyšok plnky. Vrch ľubovoľne ozdobiť. Všetko treba dať aspoň na 2-3 hodiny odstáť do chladničky. Krém je lahodný a osviežujúci. Dobrú chuť!