Košické rezy (fotorecept)
Autor receptu: nikola166
U nás veľmi obľúbené :)
20 porcií |
40 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup- Z uvedených surovín si najprv pripravíme hnedé cesto. Salajka má byť rozpustená v 1 dcl mlieka.
- Rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme na veľkosť plechu. Dáme upiecť.
- Klasickým spôsobom si pripravíme biele piškótové cesto. Čiže žĺtky s cukrom, potom pridáme múku s prdopeč, nakoniec sneh z bielkov. Tiež upečieme vo vyhriatej rúre.
- Pripravíme si puding z mlieka, hladkej múky a cukru.
- Maslo s cukrom vymiešame a po častiach pridávame vychladnutý puding.
- No a ideme skladať. Hnedý plát potrieme krémom.
- Na krém položíme piškótu, ktorú polejeme mliekom zmiešaným s rumom.
- Na piškótu natrieme zvyšok krému.
- Priložíme druhý hnedý plát a polejeme čokoládou.
- Môžeme hneď krájať. Dobrú chuť :)
|