Koložvárska kapusta zo sójových kociek

Autor receptu: majho

keď zostane ryža :)

4
porcie
35 minút
na 200 °C

Postup

  1. najprv si pripravíme sójové kocky. Ja si sóju pripravujem vždy deň vopred. Nasypem do misky, posypem vegetou, pokropím sójovou omáčkou a zalejem studenou vodou. Sójové kocky si vždy krájam na menšie kúsky, podľa mňa sú veľmi veľké a stred kociek zostáva ako špongia. Ako si pripraviť ryžu nebudem písať, každý má vlastný spôsob. Na panvici si za občasného prehodenia trochu pripečieme pripravené sójové kocky. Hotové odložíme do misky.
  2. Na panvici si opražíme nakrájanú cibuľu. Pridáme umytú kyslú kapustu, ja ju ešte polievam olivovým olejom na panvici, a posypeme mletou paprikou, dobre premiešavame, nedusiť len trochu nech sa kapusta začne lesknúť.
  3. Vymastíme si pekáč a polovicu kapusty na spodok a rovnomerne rozložíme po pekáči.
  4. Vrstvu sójových kociek
  5. vrstvu ryže
  6. ostatnú časť kapusty a prelejeme rovnomerne smotanou. Dáme do trúby, nevyhriatej, pečieme na 200 stupňou cca 35 min.
  7. Už som to robil aj z tofu a chutnalo výborne, ak si niekto nechce pripravovať sójové kocky. Pred poslednou vrstvou kapusty môžete poukladať šalátové listy, vyzerá to zaujímavo :)