Koložvárska kapusta zo sójových kociek
Autor receptu: majho
keď zostane ryža :)
4 porcie |
35 minút na 200 °C |
Postup- najprv si pripravíme sójové kocky. Ja si sóju pripravujem vždy deň vopred. Nasypem do misky, posypem vegetou, pokropím sójovou omáčkou a zalejem studenou vodou. Sójové kocky si vždy krájam na menšie kúsky, podľa mňa sú veľmi veľké a stred kociek zostáva ako špongia. Ako si pripraviť ryžu nebudem písať, každý má vlastný spôsob. Na panvici si za občasného prehodenia trochu pripečieme pripravené sójové kocky. Hotové odložíme do misky.
- Na panvici si opražíme nakrájanú cibuľu. Pridáme umytú kyslú kapustu, ja ju ešte polievam olivovým olejom na panvici, a posypeme mletou paprikou, dobre premiešavame, nedusiť len trochu nech sa kapusta začne lesknúť.
- Vymastíme si pekáč a polovicu kapusty na spodok a rovnomerne rozložíme po pekáči.
- Vrstvu sójových kociek
- vrstvu ryže
- ostatnú časť kapusty a prelejeme rovnomerne smotanou. Dáme do trúby, nevyhriatej, pečieme na 200 stupňou cca 35 min.
- Už som to robil aj z tofu a chutnalo výborne, ak si niekto nechce pripravovať sójové kocky. Pred poslednou vrstvou kapusty môžete poukladať šalátové listy, vyzerá to zaujímavo :)
|