Ovocný koláč
Koláč s ringlotami (fotorecept)
Autor receptu: sracz
Letné sady i záhrady, v neposlednom rade aj možnosti obchodnej siete, pozývajú chute
našich jazykov na posedenia s
ovocnými koláčikmi. Možností je neúrekom, stačí len mať dobrý podklad, či základ. Ten
som získal práve od mojej milej
švagrinky Naďušky. Buchta je pre mojeho bratránka Slávka všetko, čím sa končí
stolovanie. … a netýka sa to iba
nedeľňajšieho. Buchtou nazval, niekedy pred viac než 40 rokmi, aj našu slávnu
„ZBLANT“ narodeninovskú tortu. Dnes som
broskyne nahradil zrelými ringlotami!
12 porcií |
15 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Keď sa tak zbežne pozriete na 1. obrázok, je Vám hneď jasné, že to nebude cukrárenské „veľdielo”, takže...
- Vyšľahaj vajíčka s cukrom práškovým aj vanilkovým,
- pridaj jogurt,
- polohrubú múku zmiešanú s prdop_om (kypriacim práškom), štipkou soli + 43 g balíček vanilkového pudingového prášku
- a olej.
- Vyšľahané cesto vylej na vymazaný a vysypaný plech „300x200“ a porozkladaj naň kúsky ovocia (napr. marhule); ja som po dlhej dobe konečne zohnal naozaj zrelé ringloty, ktoré som po umytí a odkôstkovaní posypal dvomi vrecúškami škoricového cukru
- a za hodinku upiekol v predohriatej rúre pri 180 °C (350 °F) do zlatohneda.
- Na reze hotová „buchta” vyzerala takto
- a na dezertnom tanieriku zas takto; chutila náramne osviežujúco a „pasovala” aj ku nedeľňajšej káve po dobrom obede v podaní kuracieho flamendra. … Veď vyskúšajte, ochutnajte a dajte, prosím, vedieť ako Vám chutilo!