Koláč s Margot tyčinkou

Autor receptu: soncya

Rýchly, hrnčekový koláč, vo vyhľadávači som ich našla asi 5, ale 3 sú zmazané, a ostatné sa líšia. (Hrnček = 2 dl)

10 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suché prísady si zmiešame v miske. Pridáme tekuté prísady a vajíčka a zmiešame. Do zmesi nastrúhame na strúhadle na väčších slzičkách 2/3 čokoládky Margot a premiešame. Vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu a pečieme v rúre rozohriatej na 170 stupňov Celzia asi 15 minút.
  2. Po upečení vychladnutý koláč polejeme čokoládovou polevou a na ešte riedku postrúhame zvyškom čokoládky Margot. Pozn. Čokoládka sa vám bude lepšie strúhať (nebude sa topiť v rukách), keď si ju pred použitím vychladíte v mrazničke.