Koláč s Margot tyčinkou
Autor receptu: soncya
Rýchly, hrnčekový koláč, vo vyhľadávači som ich našla asi 5, ale 3 sú zmazané, a ostatné
sa líšia. (Hrnček = 2 dl)
10 minút príprava |
15 minút na 170 °C |
Postup
- Všetky suché prísady si zmiešame v miske. Pridáme tekuté prísady a vajíčka a zmiešame. Do zmesi nastrúhame na strúhadle na väčších slzičkách 2/3 čokoládky Margot a premiešame. Vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu a pečieme v rúre rozohriatej na 170 stupňov Celzia asi 15 minút.
- Po upečení vychladnutý koláč polejeme čokoládovou polevou a na ešte riedku postrúhame zvyškom čokoládky Margot.
Pozn. Čokoládka sa vám bude lepšie strúhať (nebude sa topiť v rukách), keď si ju pred použitím vychladíte v mrazničke.