Koláč s džemom a kokosovým snehom podľa A. Polákovej (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Inšpirovala som sa kuchyňou Lidl. Koláčik sa mi zdal suchý, ale aj tak som ho upiekla. A mýlila som sa, koláčik je šťavnatý. Dala som menej cukru a o jedno vajce menej, ako je v recepte Lidl.

20
porcií
90 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Maslo s práškovým cukrom vymiešame do penista.
  2. Postupne pridávame žĺtka, vyšľahávame.
  3. Múku , kypriaci prášok a kakaový prášok dáme do sitka a preosejeme do misky.
  4. Postupne zamiešavame do maslovej zmesi preosiate sypké zmesy
  5. Cesto je hotové. Ak by bolo veľmi tvrdé, tak môžete použiť troška mlieka. Ja som ho mala tak akurát.
  6. Cesto natlačíme na plech, rozm. 25x34cm.
  7. Na cesto dáme vo väčšej vrstve džem. Ja som mala asi broskyňový, vo veľkej fľaši od tatarky. Teraz dáme plech na 30 minút do chladničky.
  8. Kým sa plech s cestom a džemom chladí, urobíme si sneh.Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne pridávame kryštálový cukor. Šľaháme, kým sa cukor nerozpustí.( Nabudúce dám aj tohoto cukru menej).
  9. Potom do tohoto snehu ručne vmiešame kokos.
  10. Kokosový sneh nanesieme na zachladený , odstáty koláč, zahladíme a dáme piecť. Netreba predhrievať rúru, ak, tak len mierne na 100 st. a potom pečieme na 180 st. cca 35-40 minút.
  11. Koláčik po upečení rozkrájame. Dobrú chuť.