Koláč s džemom a kokosovým snehom podľa A. Polákovej (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Inšpirovala som sa kuchyňou Lidl. Koláčik sa mi zdal suchý, ale aj tak som ho upiekla. A mýlila som sa, koláčik je šťavnatý. Dala som menej cukru a o jedno vajce menej, ako je v recepte Lidl.
20 porcií |
90 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Maslo s práškovým cukrom vymiešame do penista.
- Postupne pridávame žĺtka, vyšľahávame.
- Múku , kypriaci prášok a kakaový prášok dáme do sitka a preosejeme do misky.
- Postupne zamiešavame do maslovej zmesi preosiate sypké zmesy
- Cesto je hotové. Ak by bolo veľmi tvrdé, tak môžete použiť troška mlieka. Ja som ho mala tak akurát.
- Cesto natlačíme na plech, rozm. 25x34cm.
- Na cesto dáme vo väčšej vrstve džem. Ja som mala asi broskyňový, vo veľkej fľaši od tatarky. Teraz dáme plech na 30 minút do chladničky.
- Kým sa plech s cestom a džemom chladí, urobíme si sneh.Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne pridávame kryštálový cukor. Šľaháme, kým sa cukor nerozpustí.( Nabudúce dám aj tohoto cukru menej).
- Potom do tohoto snehu ručne vmiešame kokos.
- Kokosový sneh nanesieme na zachladený , odstáty koláč, zahladíme a dáme piecť. Netreba predhrievať rúru, ak, tak len mierne na 100 st. a potom pečieme na 180 st. cca 35-40 minút.
- Koláčik po upečení rozkrájame. Dobrú chuť.