Koláč lenivej gazdinky (fotorecept)

Autor receptu: elisticka

Tento koláčik je veľmi rýchly a dobrý.Dá sa piecť z čerstvého ale i zaváraného ovocia.Trocha som ho upravila pridala celozrnnú múku a tak je zdravší:-)

24
porcií
50 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. odmeriame si múky na hrnčeky a ostatné suroviny a nakrájame si ovocie (hrnček tapervare)
  2. do nádoby nasypeme múku,cukor,olej a mlieko,pridáme celé vajíčka
  3. začneme mixovať a až po chvilke pridáme kypriaci prášok a este domixujeme na hladkú hmotu(môžeme pracovať aj ručným šľahačom podla času)
  4. vymiešané cesto vylejeme na pomastený a posypaný plech
  5. potom poukladáme ovocie a a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180st. tak na 35 minút podla toho kedy je už pekne ružový.ja neprepichujem či je už hotový skúšam prstom ak sa cesto vráti naspeť je hotový kolačik.
  6. po upečení kolačik posypeme práškovým cukrom a môžeme aj vanilkovým
  7. vychladnutý koláčik pokrájame na štvorce a môžeme ponúkať.dobrú chuť!