Koláč ako od babičky

Autor receptu: medovnicek

Recept som získala z www.toprecepty.cz od užívateľa Hella. Zaujal ma netradičným umiestnením drobenky. Drobenku som zatiaľ vždy dávala len na povrch koláčov, v tomto koláči tvorí jednu zo spodnejších vrstiev na ceste.

Suroviny

Postup

  1. Do misky nasypeme múku, vyhĺbime jamku, rozdrobíme droždie, zalejeme vlažným mliekom a necháme vzísť kvások. Potom pridáme všetky ostatné suroviny, ktoré patria do cesta a vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na 30 cm kysnúť.
  2. Medzitým si pripravíme drobenku - spojíme maslo, múku a cukor.
  3. Na tvarohovú vrstvu vymiešame všetky suroviny do hladka.
  4. Pudingová vrstva: Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding a za stáleho miešania ho necháme troška vychladnúť. Pridáme povolené maslo a vajcia vymiešané s múkou, všetko vyšľaháme na hladký krém.
  5. Hlboký plech vystelieme papierom na pečenie a ja som priamo na ňom vyvaľkala vy kysnuté cesto. Okraje vytiahneme asi na 1 cm vysoký okraj. Na cesto urovnáme drobenku. Na drobenku lyžicou kladieme tvarohovú náplň, tú rozotrieme a pridáme ríbezle, na ktoré vylejeme pudingovú náplň.
  6. Pečieme vo vyhriatej rúre na 150 C pokiaľ okraje nezrúžovejú a aj puding na vrchu nezačne chytať ružovú vrstvu. Po upečení necháme vychladnúť a krájame kúsky.