Kokosový páj / Coconut cream pie (fotorecept)
Autor receptu: babav
Nepečený kokosový zákusok servírovaný z chladničky.
Postup
- Použité suroviny.
- Keksy, cukor a maslo som rozmixovala na pastu.
- Rovnomerne som ňou vystlala pájovú formu a odložila ju na 30 minút do mrazničky.
- Do plnky som podľa predpisu receptu použila kokosový krém.
Je vyrobený z kokosovej drene a obsahuje menej vody ako
kokosové mlieko, preto je hustejší.
Porovnavajú ho ku kondenzovanému mlieku.
- Žĺtky, cukor, vanilkovú esenciu a škrobovú múčku...
- som ručnou metličkou vysľahala na hladko.
- Kokosový krém a mlieko som spolu rozvarila a horúce opatrne
prisľahala k žĺtkovej zmesi.
- Potom som zmes vrátila na oheň a za stáleho sľahania uvarila na hustú plnku.
- Vychladenou plnkou som naplnila pájovú formu s keksovým krustom.
Takto pripravený páj som odložila, ochránený fóliou, na 3 hodiny do chladničky.
- Nakoniec som vyšľahala studenú šľahačkovu smotanu, pre istotu
som pridala aj stužovač a navrstvila ju na kokosovú plnku.
Povrch pája som posypala na sucho opraženým kokosom.
Šľahačku som nesladila, plnka bola dosť sladká.
- Páj je potrebné držať v chladničke, ak sa nespotrebuje naraz.
Najlepšie chutí a krája sa dobre vychladený.
- 1hrnček / šálka = 250 ml