Kokosový páj / Coconut cream pie (fotorecept)

Autor receptu: babav

Nepečený kokosový zákusok servírovaný z chladničky.

8-10
porcií

Suroviny

Postup

  1. Použité suroviny.
  2. Keksy, cukor a maslo som rozmixovala na pastu.
  3. Rovnomerne som ňou vystlala pájovú formu a odložila ju na 30 minút do mrazničky.
  4. Do plnky som podľa predpisu receptu použila kokosový krém. Je vyrobený z kokosovej drene a obsahuje menej vody ako kokosové mlieko, preto je hustejší. Porovnavajú ho ku kondenzovanému mlieku.
  5. Žĺtky, cukor, vanilkovú esenciu a škrobovú múčku...
  6. som ručnou metličkou vysľahala na hladko.
  7. Kokosový krém a mlieko som spolu rozvarila a horúce opatrne prisľahala k žĺtkovej zmesi.
  8. Potom som zmes vrátila na oheň a za stáleho sľahania uvarila na hustú plnku.
  9. Vychladenou plnkou som naplnila pájovú formu s keksovým krustom. Takto pripravený páj som odložila, ochránený fóliou, na 3 hodiny do chladničky.
  10. Nakoniec som vyšľahala studenú šľahačkovu smotanu, pre istotu som pridala aj stužovač a navrstvila ju na kokosovú plnku. Povrch pája som posypala na sucho opraženým kokosom. Šľahačku som nesladila, plnka bola dosť sladká.
  11. Páj je potrebné držať v chladničke, ak sa nespotrebuje naraz. Najlepšie chutí a krája sa dobre vychladený.
  12. 1hrnček / šálka = 250 ml