Kokosový krémeš

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Do preosiatej hladkej múky pridáme postrúhaný rastlinný tuk, práškový cukor, vajce, kakao, prášok do pečiva, mlieko a rukou vymiesime hladké cesto.
  2. Rozdelíme ho na dve časti. Jednu polovicu cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valčeka ho prenesieme na vymastený plech.
  3. Na cesto natrieme plnku, prikryjeme druhou polovicou rozvaľkaného cesta, popicháme vidličkou a upečieme. Na vychladnutý krémeš natrieme krém a posypeme ho postrúhanou čokoládou.
  4. Plnka: bielky s cukrom vyšľaháme nad parou, pridáme kokos a premiešame.
  5. Krém: v mlieku rozmiešame múku, žĺtky a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej kaše vmiešame zmäknuté maslo, práškový a vanilkový cukor.