Kokosový krémeš
Autor receptu: redakcia
Postup- Do preosiatej hladkej múky
pridáme postrúhaný rastlinný
tuk, práškový cukor,
vajce, kakao, prášok do
pečiva, mlieko a rukou
vymiesime hladké cesto.
- Rozdelíme ho na dve časti.
Jednu polovicu cesta rozvaľkáme
na pomúčenej doske
a pomocou valčeka ho prenesieme
na vymastený plech.
- Na cesto natrieme plnku, prikryjeme druhou polovicou
rozvaľkaného cesta, popicháme
vidličkou a upečieme.
Na vychladnutý krémeš
natrieme krém a posypeme
ho postrúhanou čokoládou.
- Plnka: bielky s cukrom vyšľaháme
nad parou, pridáme
kokos a premiešame.
- Krém:
v mlieku rozmiešame múku,
žĺtky a za stáleho miešania
uvaríme hustú kašu. Do
vychladnutej kaše vmiešame
zmäknuté maslo, práškový
a vanilkový cukor.
|