Kokosový koláč

Kokosový koláč

Autor receptu: podravka

Koláč s chuťou exotických krajín – kokos, rum, škorica. Ak ste milovníci kokosu, kokosovej rolády, pripravte sa na ďalší "kokosový" zážitok.

Suroviny

Postup

  1. Vajcia vymiešame do peny s cukrom a s vanilkovým cukrom. Pridáme kokosovú múčku, múku premiešanú s práškom do pečiva, kakao, rum a nakoniec postupne primiešame olej.
  2. Pripravenú piškótovú zmes vylejeme na plech veľkosti 33 x 38 cm, ktorý predtým obložíte papierom na pečenie a pečieme 15 minút v rúre rozohriatej na 180 °C.
  3. Upečené piškótové cesto necháme vychladnúť a potom pohárom alebo okrúhlou formou vykrajujeme kúsky s priemerom približne 5 cm.
  4. Obsah vrecúška s pudingom zmiešame s cukrom a približne 100 ml mlieka. Zvyšok mlieka necháme zovrieť. Nádobu s mliekom odstavíme z ohňa a pridáme rozmiešaný puding.
  5. Varíme na miernom ohni približne 15 sekúnd. Potom primiešame kokosovú múčku, škoricu a rum. Puding necháme vychladnúť (za občasného miešania metličkou).
  6. Maslo vymiešame do peny a postupne pridávame ochladený puding. Nakrájané kúsky piškótového cesta prekrojíme na polovicu po šírke.
  7. Na každú polovicu dáme 1 – 2 lyžičky pripraveného krému a prikryjeme druhou polovicou. Boky koláčikov povaľkáme v kokosovej múčke, alebo v hoblinách z mandlí.
  8. Podávanie: Čokoládu roztopíme nad parou, pridáme maslo nakrájané na plátky a vymiešame to jednoliatej zmesi. Koláčiky polejeme čokoládovou polevou, necháme vychladnúť a podávame.