Kokosovo-tvarohová roláda (fotorecept)
Autor receptu: pekajka
Dnes som skúsila takýto recept. Ešte som neskúšala nič s kokosom, no dnes som v
skrinke
objavila nový balíček. Našla som aj zopár ďalších surovín, a tak sa to začalo. Čistá
improvizácia, takže celý proces bol napínavý, ale výsledok je veľmi chutný.
13 porcií |
12 minút príprava |
15 minút na 175 °C |
Postup
- Hrozienka vysypeme do misky a zalejeme vriacou vodou, aby nám napučali.
- Rozklepneme vajíčka, oddelíme žĺtky od bielkov.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
K žĺtkom pridáme múku, kokos a med.
Sneh po častiach vmiešame do žĺtkovej zmesi. Vzniknutú zmes vylejeme na papierom vystlaný plech. Pečieme 15 minút vo vopred vyhriatej rúre na 175 °C.
- Cesto zvinieme a zabalíme do vlhkej utierky. Počkáme, kým vychladne. (ospravedlňujem sa, nasledujúce fotky sa mi nedali otočiť)
- Cesto rozvinieme, potrieme medom a posypeme kokosom.
- Posypané.
- Cesto potrieme zmesou, ktorú sme si pripravili zo surovín na plnku, kým sa nám pieklo cesto.
Znova zvinieme, pevne pritlačíme a môžeme hneď krájať a papať.