Kokosovo-tvarohová roláda (fotorecept)

Autor receptu: pekajka

Dnes som skúsila takýto recept. Ešte som neskúšala nič s kokosom, no dnes som v skrinke objavila nový balíček. Našla som aj zopár ďalších surovín, a tak sa to začalo. Čistá improvizácia, takže celý proces bol napínavý, ale výsledok je veľmi chutný.

13
porcií
12 minút
príprava
15 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Hrozienka vysypeme do misky a zalejeme vriacou vodou, aby nám napučali.
  2. Rozklepneme vajíčka, oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. K žĺtkom pridáme múku, kokos a med. Sneh po častiach vmiešame do žĺtkovej zmesi. Vzniknutú zmes vylejeme na papierom vystlaný plech. Pečieme 15 minút vo vopred vyhriatej rúre na 175 °C.
  3. Cesto zvinieme a zabalíme do vlhkej utierky. Počkáme, kým vychladne. (ospravedlňujem sa, nasledujúce fotky sa mi nedali otočiť)
  4. Cesto rozvinieme, potrieme medom a posypeme kokosom.
  5. Posypané.
  6. Cesto potrieme zmesou, ktorú sme si pripravili zo surovín na plnku, kým sa nám pieklo cesto. Znova zvinieme, pevne pritlačíme a môžeme hneď krájať a papať.