Broskyňový zákusok

Kokosovo-orechové rezy s broskyňami

Autor receptu: razomzastolom

Recept na mimoriadne chutný zákusok, v ktorom sú skombinované kokosové a orechové pláty s veľmi jemným krémom.

20
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky vyšľahať so štipkou soli a cukrom na hustý sneh. Pridať múku, prášok do pečiva a dôkladne vymiešať. Rozdeliť na dve rovnaké časti.
  2. Orechový plát: Do jednej časti primiešať dať mleté orechy. Cesto naliať do pekáča s rozmermi 25×35 cm a piecť 25 minút pri 180 °C.
  3. Kokosový plát: Do druhej polovice bielkového snehu pridať strúhaný kokos, vymiešať do hladka. Cesto naliať do pekáča s rozmermi 25×35 cm a piecť 25 minút pri 180 °C.
  4. Krém: Žĺtky vyšľahať s cukrom, kým sa cukor úplne nerozpustí, pridať vanilkový puding a 200 ml mlieka, vymiešať do hladka. 200 ml mlieka priviesť do varu, pomaly prilievať vaječnú zmes, opäť priviesť do varu a variť 2-3 minúty, vychladiť. K vyšľahanému maslu malými dávkami pridávať pripravený puding a vyšľahať mixérom.
  5. Broskyne nakrájať na kúsky s hrúbkou cca 3 mm. Upečené pláty rozrezať naprieč na dve časti. Výsledný rozmer zákusku bude 17×25 cm! Postupnosť zostavovania: - orechový plát, ¼ krému, ½ broskýň, - kokosový plát, ¼ krému, - kokosový plát, ¼ krému, ½ broskýň, - orechový plát, ¼ krému. Dať do chladničky na 12-24 hodín a ozdobiť podľa želania.
  6. Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/DwTuHlBFQo0