Kokosovo-čokoládová torta (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Suroviny

Postup

  1. Zacneme s pripravou piskotoveho cesta.Oddelime bielky od zltkov.
  2. Bielky trochu preslahame a potom k pene pridame cukor. Dalej slahame do tuhsej peny.
  3. Vajecne zltky vyslahame aj s olejom do penista.Nasledne ich jemne primiesame k snehu z bielkov.Ako mate moznost vidiet ja som na tento ukon pouzil metlicku zo slahaca.
  4. K vajecnej zmesy potom primiesame, len tak rucne muku.
  5. Surove cesto vlejeme do tortovej formy ktoru sme predosle vystlali papierom na pecenie.
  6. Cesto som piekol pri 150 C / 40 min.
  7. Dalej si cesto rozdelime na tri platy.
  8. Prvy plat som natrel cokoladovym kremom.Cokoladovy krem si musime nechat aj na boky a vrch torty.
  9. Cokoladovym kremom natrety plat zakryjeme druhym piskotovym platom a natrieme ho kokosovym kremom.
  10. Pridanim dalsieho platu je torta poskladana.
  11. Dalej celu tortu natrieme cokoladovym kremom.
  12. Zostalo nam uz len tortu posypat kokosovou muckou a vyzdobte si ju podla svojej fantazie.
  13. Cokoladovy krem som robil nasledovne.: Do smotany som nalamal horku cokoladu.Tuto zmes som za staleho miesania priviedol k varu a potom som ho ihned stiahol z platne varica.Toto dielo potom nechame vychladnut a uskladnime do chladnicky na 3 hodiny.
  14. Po troch hodinach odstatia v chladnicke je cokoladova hmota stuhnuta a je pripravena k slahaniu na parizsky krem.
  15. Cim hustejsiu hmotu si uvarime tak tym hustejsi krem budeme mat k plneniu torty.Dosiahneme to s kvalitnou horkou cokoladou a 35 % smotanou na slahanie.
  16. Kokosovy krem som spravil takto. : Do smotany som nalamal bielu cokoladu a za neustaleho miesania som dielo priviedol k varnemu bodu.Potom zmes okamzite zlozime z varnej dosky.Dalej do tejto hmoty primiesame kokosovu mucku, nechame ju trochu sparit.Pokracujeme schladenim diela a naslednym uskladnenim do chladnicky.Pobudne tam tri hodiny.
  17. Po troch hodinach odstatia v chladnicke je hmota z bielej cokolady, smotany a kokosu zhustnuta, no nie je az taka husta ako dielo z horkej cokolady.Konzistencne je ako hustejsi puding.Slahacom ju spracujeme v penu resp.krem.
  18. Na obrazku uz vidite kokosovy krem.
  19. Rez torty nie je bohvieco, kedze biely krem v strede torty splinul s piskotovym cestom v jeden celok.