Kokosovo-čokoládová torta (fotorecept)
Autor receptu: mesiar50
Postup- Zacneme s pripravou piskotoveho cesta.Oddelime bielky od zltkov.
- Bielky trochu preslahame a potom k pene pridame cukor. Dalej slahame do tuhsej peny.
- Vajecne zltky vyslahame aj s olejom do penista.Nasledne ich jemne
primiesame k snehu z bielkov.Ako mate moznost vidiet ja som na tento ukon pouzil metlicku zo slahaca.
- K vajecnej zmesy potom primiesame, len tak rucne muku.
- Surove cesto vlejeme do tortovej formy ktoru sme predosle vystlali
papierom na pecenie.
- Cesto som piekol pri 150 C / 40 min.
- Dalej si cesto rozdelime na tri platy.
- Prvy plat som natrel cokoladovym kremom.Cokoladovy krem si musime nechat aj na boky a vrch torty.
- Cokoladovym kremom natrety plat zakryjeme druhym piskotovym platom a natrieme ho kokosovym kremom.
- Pridanim dalsieho platu je torta poskladana.
- Dalej celu tortu natrieme cokoladovym kremom.
- Zostalo nam uz len tortu posypat kokosovou muckou a vyzdobte si ju
podla svojej fantazie.
- Cokoladovy krem som robil nasledovne.:
Do smotany som nalamal horku cokoladu.Tuto zmes som za staleho miesania priviedol k varu a potom som ho ihned stiahol z platne varica.Toto dielo potom nechame vychladnut a uskladnime do chladnicky na 3 hodiny.
- Po troch hodinach odstatia v chladnicke je cokoladova hmota stuhnuta a je pripravena k slahaniu na parizsky krem.
- Cim hustejsiu hmotu si uvarime tak tym hustejsi krem budeme mat
k plneniu torty.Dosiahneme to s kvalitnou horkou cokoladou a 35 %
smotanou na slahanie.
- Kokosovy krem som spravil takto. :
Do smotany som nalamal bielu cokoladu a za neustaleho miesania som dielo priviedol k varnemu bodu.Potom zmes okamzite zlozime
z varnej dosky.Dalej do tejto hmoty primiesame kokosovu mucku, nechame ju trochu sparit.Pokracujeme schladenim diela a naslednym uskladnenim do chladnicky.Pobudne tam tri hodiny.
- Po troch hodinach odstatia v chladnicke je hmota z bielej cokolady, smotany a kokosu zhustnuta, no nie je az taka husta ako dielo z horkej cokolady.Konzistencne je ako hustejsi puding.Slahacom ju spracujeme v penu resp.krem.
- Na obrazku uz vidite kokosovy krem.
- Rez torty nie je bohvieco, kedze biely krem v strede torty splinul
s piskotovym cestom v jeden celok.
|