Ryžový puding
Kokosovo-ananásová ryža
Autor receptu: ryzasos
Tento jednoduchý recept je skvelý sám osebe alebo ako príloha k exotickým pokrmom. Dobrú chuť!
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- V hrnci uvarte ryžu podľa návodu na obale. Po uvarení odstavte z ohňa a nechajte ju stáť prikrytú asi 10 minút.
- Medzitým očistite a nakrájajte ananás na malé kúsky.
- V druhom hrnci ohrejte kokosové mlieko, pridajte polovicu nakrájaného ananásu, kokosové lupienky, hnedý cukor, maslo a štipku soli. Poriadne premiešajte.
- Do hrnca pridajte uvarenú ryžu a premiešajte.
- Nechajte ryžu povariť na miernom ohni ďalších 5-7 minút, občas ju premiešajte. Keď je ryža mäkká a zmes zahustená, odstavte z ohňa.
- Podávajte teplé ozdobené ananásom a posypané kokosovými lupienkami.