Kokosové palacinky

Autor receptu: zoff

Nikdy som nebola veľmi na sladké a už vôbec nie koláčikový a dezertový typ...Ale ako iste viete, tehotenstvo robí divy! A tu je jeden z mnohých výplodov nezastaviteľných chutí.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si palacinkové cesto zmiešaním mlieka, múky a strúhaného kokosu k tomu pridáme štipku soli. Všetko vyšľaháme dohladka, aby sme v ceste nemali hrudky a necháme pár minút odležať.
  2. Na kvapke oleja v palacinkári pečieme tenké kokosom prevoňané palacinky. Tým, že sme nepridali vajíčka, cesto je jemnejšie a ľahšie sa trhá, treba teda dávať pozor pri otáčaní.
  3. Plnku si pripravíme vymiešaním odtučneného tvarohu s ostatnými prísadami, ak má niekto rád sladšie, môže použiť viac medu resp. do zmesi pridať kávovú lyžičku granka.
  4. Hotové palacinky plníme na striedačku jahodovým džemom (kto má doma môže použiť aj čerstvé jahody alebo kompót) a tvarohovou plnkou.
  5. Trochu tvarohu si môžeme ponechať aj na ozdobu (prípadne použijeme čokoládovú polevu, šľahačku...každý podľa chuti) a na záver palacinky posypeme kokosovými lupienkami.