Kokosové laskonky
Kokosové laskonky s gaštanovou plnkou
Autor receptu: redakcia
30 minút príprava |
30 minút na 90 °C |
Postup- Bielky s kryštálovým cukrom šľaháme nad parou 10–15 minút. Necháme trochu vychladnúť a stierkou vmiešame práškový cukor a kokos. Plech vymastíme, vystelieme papierom
na pečenie, ktorý tiež jemne pomastíme. Stierkou nanášame bielkovú masu na plech pomocou formy na výrobu laskoniek.
- Laskonky sušíme 30 minút a viac pri
90 °C v rúre bez ventilátora. Hotové
laskonky majú byť biele, pri vyššej teplote sušenia by zhnedli. Radšej predlžujeme čas sušenia.
- Gaštanová plnka: Gaštanové pyré,
maslo, pár kvapiek rumu a kakao vyšľaháme a pomocou cukrárskeho vrecka laskonky naplníme.
|