Kokosová roláda (plus piškótové jednohubky)

Autor receptu: katkaszaboova

Inšpiráciou mi bola moja kuchárska kniha "1 millió menü". V recepte bolo cesto urobené z pomletých keksov, no ja som radšej upiekla piškótový plát.

30-40 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Postup

  1. Žĺtky oddelíme od bielok. Z bielok s pridaním štipky soli a 4 PL cukru ušľaháme tuhý sneh. Po jednom primiešame žĺtky na malých obrátkach.
  2. Pridáme múku s kypriacim práškom a kakao a zamiešame ručne, opatrne. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry na 180 C a upečieme za cca. 10-12 min. Ešte horúce cesto zavinieme do mokrej utierky (aj s papierom na pečenie, ktorý odstránime až po vychladnutí).
  3. Kým sa cesto upečie, uvaríme hustú kašu z mlieka, múky a vanilkových cukrov. Do horúcej masy zamiešame kokos.
  4. Margarín s práškovým cukrom (ja som dala 15 dkg, ale krém bol na môj vkus sladký, preto kto nemá rád moc sladké, stačí 10 dkg) dôkladne vymiešame a nakoniec primiešame aj vychladnutú kokosovú masu.
  5. Rozvinieme cesto, potrieme krémom a polejeme čokoládovou polevou (nemusí byť). Necháme v chladničke stuhnúť a môžeme konzumovať! (roláda sa výborne krája)
  6. A keďže ja som robila cesto iba z 2 vajec na malý plech, zvýšil sa mi krém, tak som urobila takéto chutné "jednohubky" , na plochú stranu piškóty som natrela krém v hrubšej vrstve, prilepila druhú piškótu a je to!
  7. Namáčala som ich do čokopolevy a nechala stuhnúť. Spotrebovala som 1 menší balíček piškót.
  8. Rodine veľmi chutilo, a môj syn Dominik ma pekne pochválil za nápad s jednohubkami :-) jemu chutili asi najviac! Dobrú chuť!