Kokosová lahôdka

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Čokoládová plnka: vajcia vyšľaháme nad parou s práškovým cukrom a kakaom do hustého krému, necháme vychladnúť. Vyšľaháme maslo a postupne pridávame krém. Kokosová zmes: vodu zmiešame so sušenými hrozienkami namočenými v rume a strúhaným kokosom do vláčnej hmoty.
  2. Do úzkej podlhovastej formy vložíme bledý piškótový plát, potrieme jahodovým džemom, nanesieme čokoládovú plnku, pridáme plát čokoládovej piškóty, na ňu kokosovú zmes, opäť piškótový tmavý plát, plnku, džem a nakoniec bledý plát. Po vychladnutí a stuhnutí potiahneme marcipánom a vrch pokvapkáme roztopenou čokoládou.
  3. Krájame na tenké pásiky.
  4. Základné piškótové cesto: Bielky vyšľaháme na penu a postupne po troške pridávame cukor, žĺtky, kakao a múku, zmiešanú s práškom do pečiva. Zmes vylejeme na pomúčený plech a pečieme. Po upečení musí piškóta vychladnúť.