Kokosová lahôdka
Autor receptu: redakcia
Postup- Čokoládová plnka: vajcia vyšľaháme nad parou s práškovým cukrom a kakaom do hustého krému, necháme vychladnúť. Vyšľaháme maslo a postupne pridávame krém. Kokosová zmes: vodu zmiešame
so sušenými hrozienkami namočenými v rume a strúhaným kokosom do vláčnej hmoty.
- Do úzkej podlhovastej formy vložíme bledý piškótový plát, potrieme jahodovým džemom, nanesieme čokoládovú plnku, pridáme plát čokoládovej piškóty, na ňu kokosovú zmes, opäť piškótový tmavý plát, plnku, džem a nakoniec bledý plát. Po vychladnutí a stuhnutí potiahneme marcipánom a vrch pokvapkáme roztopenou čokoládou.
- Krájame na tenké pásiky.
- Základné piškótové cesto: Bielky vyšľaháme na penu a postupne po troške pridávame cukor, žĺtky, kakao a múku, zmiešanú s práškom do pečiva. Zmes vylejeme na pomúčený plech a pečieme. Po upečení musí piškóta vychladnúť.
|