Syrové knedle
Knedle z modrého syra s vlašskými orechmi a hruškou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- Veku nakrájame na kocky. Nakrájanú
šalotku opečieme na masle dozlatista.
Pridáme k veke spolu s mliekom, vajíčkami,
nasekanou petržlenovou vňaťou
a polovičkou syra. Ochutíme soľou
a korením. Vypracujeme cesto. Z cesta
tvarujeme s navlhčenými rukami knedličky.
Varíme v osolenej vode na miernom
ohni 15 minút.
- Očistené hrušky nakrájame na mesiačiky.
Na panvici zohrejeme cukor, pridáme
hrušky a orechy, necháme skaramelizovať.
Podlejeme troškou vody, aby
vznikla sirupová konzistencia.
- Hotové knedličky pri podávaní posypeme
druhou polovičkou syra, pridáme
hrušky, orechy a prelejeme sirupom.
|