Knedľa zvyšková s vajíčkom na raňajky (fotorecept)
Autor receptu: sracz
Jednoduchým postupom prípravy obľúbených raňajok mojeho dávneho detstva, si
priam doslova „masochisticky“ vháňam „bolesť“ do duše. Som presvedčený, že nie
som sám. Vidím pred sebou moje dve najdrahšie víly. Predobrú prekrásnu mamku a
vševediacu upracovanú babičku, moju milovanú lady Ann. Ťažil som z výsady
prvorodeného syna i vnuka. Máločo z minulosti by dnes uspokojilo do modernej doby
narodenú generáciu. Ale my sme vychutnávali domácu váru v podobe lokší, buchiet i
knedle s vajíčkom a rady.
2÷3 porcie |
12÷15 minút príprava |
5÷7 minút tepelná úprava |
Postup
- verili by ste, že to stačí na raňajky dvom dospelým?
- pokrájanú zvyškovú parenú knedľu som na červenohnedo opiekol na panvici s PL domácej škvarenej bravčovej masti; pridal som asi 2 PL masla, vbuchol dve vajíčka, podľa chuti osolil, miešaním vytcoril homogénnu zmes a podával pysypanú bazalkou
- ja to má rád tak, po našom, z panvice
- tak čo, páči sa? Toto je porcia pre moje lepšie a krajšie JA, ktoré si k jednotlivým sústam zakusovalo aj znojemské sladkokyslé uhorky domácej výroby! Spomínate si aj Vy na kuchyne Vašich mamiek a pramamiek?