Knedľa parená-celiatická (fotorecept)
Autor receptu: elisticka
Knedľu pre celiatikov som sa snažila urobiť lebo v obchodoch ju nedostať kúpiť iba sem tam v zdravej výžive.celkom sa mi vydarila aj chuťovo je výborná tak si ju môzu naši bezlepkári vyskúšať:-)))
4 porcie |
120 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- pripravíme si potrebné suroviny na knedlu a ešte som pridala múku Mantler ktorú som nenafotila ale ju už poznáte
- do misky masypeme múky pridáme soľ,vajce a olej a do vlažnej vody dáme cukor a kvasnice a necháme vykysnúť kvások
- ktorý vylejeme do misky a varechou vymiešame cesto
- potom preložíme na pomúčenú dosku a vypracujeme ešte ručne
- vypracované cesto rozdelíme na 4 diely vytvoríme si tvar aké chceme mať knedle a prikryjeme vlhkou uterkou .necháme vykysnúť 50 minút
- po 50 minútach preložíme na pomastene naparovacie krídelko prykryjeme a necháme pariť 20 minút.vyskúšala som aj špajdlou či je aj vo vnútri dobre urobená môžete pariť na dvoch parakoch ako ja podla toho napišem aj čas
- vyberieme na tanier a potrieme olejom
- pre porovnanie som urobila obrázok ako sa pekne zváčšila pri naparovaní
- knedlu som nechala trocha vychladnúť a pokrájala na plátky.môžeme ju podávať ku gulášu ale ako som dala ja s dusenou kapustou a duseným kuracím stehienkom.dobrú chuť prajem:-))