Klobása na červenom víne

Autor receptu: bonie

Recept je jednoduchý , zvládne ho každý. Ja som sa ho naučil od svojho priateľa v hajloku (podpivničený viničný domček ). Od tej doby, keď sa stretneme v mojom hajloku alebo v hajloku niektorého z mojich priateľov, tak táto klobása sa rozhodne vždy pečie.

20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Klobása (Nie suchá!) sa naukladá na pekáč a po povrchu sa miestami popichá ihlou, to kvôli tomu aby sa pri pečení časť tuku vysmažila. Klobása sa zaleje červeným vínom rozriedeným vodou v pomere 1:1 a to tak, aby nebola úplne zaliata, zhruba tak do dvoch tretín jej hrúbky. Dá sa piecť do rúry. Pečieme pri teplote 180°C, asi dvadsať minút, to podľa druhu klobásy.Pečieme dovtedy, až sa z klobásy vypečie časť tuku a odparí sa voda. Klobása sa v rúre najprv varí a keď sa voda odparí a uvoľní sa z nej tuk, tak sa na tomto tuku pečie. Po upečení je tmavá a má skvelú chuť.
  2. Klobásu z pekáča vyberieme a na výpek ktorý po klobáse zostal poukladáme dobre umyté a na poli rozkrojené zemiaky, ktoré sme ponechali v šupke. Zemiaky dáme piecť do vyhriatej rúry. Zemiaky si pri pečení nasajú časť výpeku a dostanú neskutočne dobrú chuť.
  3. Klobásu podávame spolu s upečenými zemiakmi.