Kláštorné rohlíčky plné orechov
Autor receptu: archaa
Niežeby som už vypekala na Vianoce, neľakajte sa !!! Ešte máme nejaký ten týždnik,
kým všetky začneme piecť. Ale keď sa chystám piecť vianočné pečivo je to hotová
dilema. Nikdy neviem, ktoré skôr upiecť, pretože aj tie, aj tie, aj tamtie, aaach a tieto
ešte… . Zrazu ich mám na zozname asi 20 druhov. Takže som sa rozhodla, že si občas
nejaké to pečivo už vopred skúsim a vychutnám. Možno vás tohto roku inšpirujem aj
týmito skvelými rohlíčkami.
10 minút príprava |
10-15 minút na 180 °C |
Postup
- Z prísad vymiesime cesto, z ktorého vyváľame pár valčekov (cesto nenechávame odpočívať v chlade! ). Valčeky pokrájame na rovnaké kúsky, z ktorých vyformujeme rohlíčky a ukladáme ich na papierom na pečenie vystlaný plech. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme tak 10-15 minút. Potom vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladnutým rohlíčkom namočíme “chrbátik” do rozpustenej čokoládovej polevy a obalíme sekanými orieškami. Necháme stuhnúť.