Kláštorné rohlíčky plné orechov

Autor receptu: archaa

Niežeby som už vypekala na Vianoce, neľakajte sa !!! Ešte máme nejaký ten týždnik, kým všetky začneme piecť. Ale keď sa chystám piecť vianočné pečivo je to hotová dilema. Nikdy neviem, ktoré skôr upiecť, pretože aj tie, aj tie, aj tamtie, aaach a tieto ešte… . Zrazu ich mám na zozname asi 20 druhov. Takže som sa rozhodla, že si občas nejaké to pečivo už vopred skúsim a vychutnám. Možno vás tohto roku inšpirujem aj týmito skvelými rohlíčkami.

10 minút
príprava
10-15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z prísad vymiesime cesto, z ktorého vyváľame pár valčekov (cesto nenechávame odpočívať v chlade! ). Valčeky pokrájame na rovnaké kúsky, z ktorých vyformujeme rohlíčky a ukladáme ich na papierom na pečenie vystlaný plech. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme tak 10-15 minút. Potom vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladnutým rohlíčkom namočíme “chrbátik” do rozpustenej čokoládovej polevy a obalíme sekanými orieškami. Necháme stuhnúť.