Klasická torta (fotorecept)
Autor receptu: tkatka
Kúpila som si Zeesan čokoláda a rastlinnú smotanu, a vyskúšala som to na tejto tortičke.
Táto zmes slúži na stabilizáciu a ochutenie ľahkých šľahačkových krémov.
Kúpila som si aj Magic Decor silikónovú podložku a prášok na výrobu krajok (čipka na vrchu
torty). Vydarila sa takto :)))
10 porcií |
30 minút na 195 °C |
Postup
- Upečieme si korpus, ktorý necháme vychladnúť a prekrojíme 2 krát, tak dostaneme 3 korpusy.
- Krém urobíme nasledovne: do pohára odmeriame studenú vodu a pridáme odmeranú zmes zamiešame na hladkú kašu. Rastlinnú šľahačku vyšľaháme a pridáme túto kašu, ešte prešľaháme a máme hotový krém.
- Trochu krému natrieme na korpus...
- ...poukladáme nakrájané banány...
- ...potrieme krémom...
- ...a položíme ďalší korpus.
- Zopakujeme bod 3,4,5,6. Celú tortu potrieme zvyšným krémom a dáme do chladničky stuhnúť.
- Ceru s olejom dáme do hrnca a necháme roztopiť, odstavíme od ohňa počkáme 5 minút a pridáme nalámanú čokoládu, necháme chvíľu odstáť a vymiešame na hladko. Polejem tortičku čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť a môžeme ozdobiť.
Napíšem aj návod ako som robila čipku na tortičku:
do sklenenej šálky som odmerala 13 g prášku, do druhého pohára som naliala vodu tak teplú čo ruka unesie, ale preistotu som to zmerala teplomerom či to má dostatočnú teplotu, malo 40,8 stupňov, a odmerala so 10 g tejto vody a naliala na prášok, lyžičkou rozmiešala aby neboli hrčky, a šľahačom som to šľahala 2 minúty. Potom som to natierala na podložku, rozotrela vertikálne aj horizontálne, dala som to na plech a vložila do vyhriatej rúry na 120 stupňov na 7 minút. vybrala som, ale nevysušilo sa to úplne, tak mi otec povedal aby som to s fénom ešte vyfúkala, vysušila. A tak som to fénovala a vysušila sa. :))) Potom som opatrne vylúpala z podložky pomocou rozotieracej kartičky. a dala som to na tortu.
- Ozdobíme tortičku vyšľahanou šľahačkou.
- Pohľad z vrchu. :)))