Kivi džem s malinovicou a čokoládou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Minulý rok som robila džem z kivi iba s citrónom a čokoládou,,,tento rok som sa pokúsila vylepšiť ho..skutočne to stálo za to...je vynikajúci...

10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kivi som ošúpala u opláchla čistou vodou...
  2. len tak som ich rukou podrvila, ale tak, aby mi zostali aj menšie kúsky a pridala som krištáľový cukor...miešala, kým sa cukor neroztopil a nechala som presladzovať 24 hod.
  3. na druhý deň som dala zmes do rajnice a nechala chvíľku variť na silnejšom plameni...spočiatku sa tvorí bohatá pena...
  4. keď džem začal hustnúť, pridala som šťavu z 2 citrónov...po 5 minútach som pridala aj malinovicu...pridávam po malých dávkach...a už iba miešam, pokiaľ nezhustne...robím si skúšku na tanieriku a potom plním do čistých umytých pohárov ...do každého pohárika som na vrch dala jednu kocku čokolády...ona sa samovoľne spustí...fantastická chuť..
  5. poháre som zatvorila a otočila na 10 .min hore dnom..
  6. potom vrátila do pôvodnej polohy a nechala na podnose vychladnúť ...a potom putujú džemíky na policu v špajzi...tento džemík sa mi veľmi páči, lebo sa farbou odlišuje od všetkých červených a hnedých džemov...prajem dobrú chuť..