Kešu torta
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
30 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup- Korpus: Celé vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom. Pridáme preosiatu múku s kakaom, olej a premiešame. Cesto dáme do vysypanej tortovej formy a pečieme pri 180°C asi 25 minút.
- Plnka 1: Z mlieka, cukru a zo zlatého klasu uvaríme puding a ešte za horúca doň pridáme kešu orechy. Puding necháme vychladnúť a nakoniec doň zašľaháme maslo.
- Plnka 2: Smotanu a cukor privedieme do varu a pridáme kakao. Varíme, až kým sa kakao úplne nerozpustí. Dáme na 24 hodín vychladnúť.
- Na korpus natrieme smotanovú plnku a na ňu navrstvíme orieškovú plnku. Nakoniec môžeme povrch posypať kakaom alebo orechmi.
|