Kešu torta

Autor receptu: redakcia

6
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Korpus: Celé vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom. Pridáme preosiatu múku s kakaom, olej a premiešame. Cesto dáme do vysypanej tortovej formy a pečieme pri 180°C asi 25 minút.
  2. Plnka 1: Z mlieka, cukru a zo zlatého klasu uvaríme puding a ešte za horúca doň pridáme kešu orechy. Puding necháme vychladnúť a nakoniec doň zašľaháme maslo.
  3. Plnka 2: Smotanu a cukor privedieme do varu a pridáme kakao. Varíme, až kým sa kakao úplne nerozpustí. Dáme na 24 hodín vychladnúť.
  4. Na korpus natrieme smotanovú plnku a na ňu navrstvíme orieškovú plnku. Nakoniec môžeme povrch posypať kakaom alebo orechmi.