Slivkový koláč
Kefírový koláč s mrveničkou
Autor receptu: frommykitchendotcom
Postup
- Najprv si pripravíme mrveničku a slivky, keďže samotná príprava cesta je rýchla.
Slivky umyjeme, rozdelíme na polovice a odkôstkujeme. Na mrveničku dáme všetky suroviny do misky a spracujeme rukami. Rúru predhrejeme na 180 °C.
- Cesto: Do misky dáme kefír, vajcia, olej, kryštálový a vanilkový cukor a preosiatu múku s práškom do pečiva.
- Všetko spolu mixérom vymiešame. Dostaneme hustejšie cesto, ktoré vylejeme na plech (30x20 cm) vystlaný papierom na pečenie. Ak máte radi tenšie cesto, odporúčam použiť väčší plech.
- Na cesto poukladáme slivky reznou stranou nahor a dáme piecť do rozohriatej rúry na 30 minút. Po 15 minútach pečenia koláč posypeme mrveničkou.
Po upečení necháme vychladnúť a až potom krájame.