Jablkové lievance

Kefírové jablkové lievance s krupicou

Autor receptu: helena10

Suroviny

Postup

  1. Ošúpané jablká nastrúham na stredných (nie veľkých) očkách a drevenou vareškou premiešam s krupicou. Pridám soľ, cukry, celé vajcia, kefír, rum (nemusíte) a zase premiešam. Prášok do pečiva vymiešam s lyžicou krupice a pridám do zmesi, riadne vymiešam.
  2. Cesto nechávam stáť 20-25 minút, aby krupica nabobtnala. Potom už cesto nemiešam.
  3. Na lievancovej panvici na troche oleja vyprážam lievance z oboch strán. Používam menšiu porciovačku na ryžu – podobnú ako na zmrzlinu... Vyšlo mi 14 ks.
  4. Ja som si teplé hotové lievance obaľovala v škoricovom cukre.