Kávové prekvapenie (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Dnes som bola u kamarátky na kávičke a tam som si prezerala časopisy, v jednom som našla skvelý recept na krásny koláčik. Určite bude aj výborne chutiť. Je v ňom všetko, čo máme doma radi.
16 porcií |
45 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny na koláč.
- Budeme piecť v tortovej forme, ktorú sme vystlali dvoma tortovými oplatkami.
- Vajcia rozdelíme na bielka a žĺtka, dve žĺtka si hneď odložíme vedľa. Vyšľaháme sneh z všetkých bielkov a postupne pridávame práškový cukor.
- Pomelieme si orechy do cesta.
- Do vyšlahaných vajec pridáme: strúhanku, pomleté orechy, 4 žltka a prášok do pečiva.
Túto zmes nalejeme do formy a necháme piecť.
- Kým sa koláč pečie uvaríme si čiernu silnú kávu.
- Do kastrola dáme vychladnutú kávu zmiešanú s pudingovým práškom a zvyšné 2 žltky. Uvaríme hmotu ktorú necháme vychladnúť.
- Maslo a práškový cukor na krém vymiešame. Do zmesi možme pridať aj trocha rumu alebo rúmovú arómu.
- Kým chladne puding, možme si nasekať na ozdobu čokoládu a orechy.
- Keď puding vychladne, postupne pridáme vyšľahanú maslovú zmes a dokončíme krém.
- Krém navrstvíme na upečený korpus.
- Ozdobíme a dáme do chladu stuhnúť.