Kávová roláda
Kávová roláda (fotorecept)
Autor receptu: nikola166
Jednoduchá kávovo-čokoládová roláda s chrumkavými orieškami.
10 porcií |
20 minút príprava |
12 minút na 180 °C |
Postup
- Deň vopred si pripravíme parížsku šľahačku. Čokoládu nalámeme na kúsky a zalejeme horúcou smotanou na šľahanie, v ktorej sme rozmiešali mletú kávu. Necháme v chladničke najlepšie celú noc.
- Na druhý deň vyšľaháme do pevného krému.
- Pripravíme si cesto. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky s cukrom vymiešame do peny.
- K žĺtkom pridáme preosiatu múku s kakaom.
- Po lyžiciach pridávame tuhý sneh z bielkov. Miešame ručne iba vareškou.
- Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie (30x35 cm). Pečieme vo vyhriatej rúre cca 10-12 minút.
- Po upečení ešte horúci plát preložíme opačnou stranou na papier na pečenie, ktorý sme poprášili preosiatym kakaom. Stočíme do rolády a necháme úplne vychladnúť.
- Po vychladnutí plát natrieme krémom.
- Stočíme a krémom potrieme aj boky rolády.
- Ozdobíme podľa fantázie mletými orieškami, čokoládovými ozdobami a zvyšným krémom. Necháme pár hodín odležať v chladničke, aby sa ľahšie krájala.
- Dobrú chuť !