Kávová roláda

Kávová roláda (fotorecept)

Autor receptu: nikola166

Jednoduchá kávovo-čokoládová roláda s chrumkavými orieškami.

10
porcií
20 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Deň vopred si pripravíme parížsku šľahačku. Čokoládu nalámeme na kúsky a zalejeme horúcou smotanou na šľahanie, v ktorej sme rozmiešali mletú kávu. Necháme v chladničke najlepšie celú noc.
  2. Na druhý deň vyšľaháme do pevného krému.
  3. Pripravíme si cesto. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky s cukrom vymiešame do peny.
  4. K žĺtkom pridáme preosiatu múku s kakaom.
  5. Po lyžiciach pridávame tuhý sneh z bielkov. Miešame ručne iba vareškou.
  6. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie (30x35 cm). Pečieme vo vyhriatej rúre cca 10-12 minút.
  7. Po upečení ešte horúci plát preložíme opačnou stranou na papier na pečenie, ktorý sme poprášili preosiatym kakaom. Stočíme do rolády a necháme úplne vychladnúť.
  8. Po vychladnutí plát natrieme krémom.
  9. Stočíme a krémom potrieme aj boky rolády.
  10. Ozdobíme podľa fantázie mletými orieškami, čokoládovými ozdobami a zvyšným krémom. Necháme pár hodín odležať v chladničke, aby sa ľahšie krájala.
  11. Dobrú chuť !