Karfiolový šalát

Karfiolový šalát (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Karfiol je výborným druhom zeleniny do šalátov. Ozvláštni ich a dodá im inú dimenziu.* Je len jedna podmienka pri použití karfiolu na šalát, nesmie byť úplne uvarený domäkka, ale na skus.

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Karfiol rozoberieme na ružičky a v troche osolenej vody povaríme do polomäkka. Scedíme a necháme vychladnúť.
  2. Na oleji orestujeme na štvrtiny nakrájané šampiňóny, osolíme, a podlejeme 2 lyžicami vody. Na miernom ohni podusíme 10 minút (tekutina sa musí vypariť) a necháme vychladnúť.
  3. Ku karfiolu pridáme hrášok (sterilizovaný scedíme, mrazený len pridáme, kým šalát dokončíme, rozmrazí sa).
  4. Vmiešame vychladnuté šampiňóny.
  5. Vmiešame na kocky nakrájané paradajky.
  6. K šalátu pridáme jogurt, okoreníme a premiešame.
  7. Nakoniec vmiešame nasekanú vňať.
  8. Jednotlivé porcie posypeme nadrobno nakrájanými vajíčkami.