Karfiolové fašírky
Karfiolové fašírky (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Tento netradičný spôsob prípravy karfiolu určite zachutí aj vyznavačom klasických fašírok. Ako deti sme ich milovali.
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Karfiol rozoberieme na ružičky a v osolenej vode uvaríme do polomäkka. Scedíme, necháme vychladnúť a roztlačíme pučidlom na zemiaky.
- Osolíme, okoreníme, pridáme vajcia a dobre premiešame.
- Do zmesi pridávame detskú krupicu, postupne, premiešame, necháme 5 minút postáť, aby trocha nabobtnala a zistili sme hustotu masy. Krupice pridáme len toľko, aby sa dali tvarovať fašírky, cesto nemá byť príliš pevné.
- Potom z neho tvoríme fašírky, obaľujeme v strúhanke a vyprážame z oboch strán na oleji.
- Podávame so zemiakmi a zeleninou, príp. zeleninovým šalátom, hodí sa aj lyžica tatárskej omáčky.